egeradvent.hu
Loading

Részletes Programok

December 11.

16:00/ 2017.12.11.

Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola Kórusa

Helyszín: Dobó Tér
16:30/ 2017.12.11.

Minyonok - amerikai családi animációs film

A Minyonok története az idők kezdetétől ered. A minyonok sárga egysejtű organizmusként kezdték, és fejlődtek a korokon át, és mindig a leggrúsabb gazdákat szolgálták. Mivel ezeket a gazdákat – a T-Rextől Napóleonig – folytonosan elveszítették, a minyonoknak most nincs kit szolgálniuk, és mély depresszióba zuhantak.
Ám egy Kevin nevű minyonnak van egy terve, és Stuarttal, a lázadó tinédzserrel és az imádnivaló kis Bobbal karöltve nekivágnak a világnak, hogy megkeressék azt az új gonosz főnököt, akit a fajtájuk követhet.

Helyszín: Dobó Tér

December 12.

10:30/ 2017.12.12.

Szőke Andrea: Pöttöm Panna - mesejáték

A Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyermekszínház koprodukciója

Helyszín: Gárdonyi Géza Színház Stúdiószínpad

14:00/ 2017.12.12.

Szőke Andrea: Pöttöm Panna - mesejáték

A Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyermekszínház koprodukciója

Helyszín: Gárdonyi Géza Színház Stúdiószínpad

17:00/ 2017.12.12.

Jézus Szíve Plébánia Ifjúsági-, Ének- és Zenekar előadása

Vezető: Boldogy-Szabó Levente

Helyszín: Egri Érseki Palota

16:30/ 2017.12.12.

Túl a sövényen - amerikai animációs film

Itt a tavasz, Verne, a teknőc és erdei barátai felébrednek téli álmukból és indulnának élelmet gyűjteni jövő télre. Igen ám, de valami szörnyűség állja útjukat. Hatalmas. És zöld. És félelmetes. És csupa levél. És mégsem a postás bácsi.
Hanem a SÖVÉNY.

Helyszín: Dobó Tér

December 13.

10:00/ 2017.12.13.

Szőke Andrea: Pöttöm Panna - mesejáték

A Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyermekszínház koprodukciója

Helyszín: Gárdonyi Géza Színház Stúdiószínpad

15:00/ 2017.12.13.

Szőke Andrea: Pöttöm Panna - mesejáték

A Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyermekszínház koprodukciója

Helyszín: Gárdonyi Géza Színház Stúdiószínpad

December 14.

2017.12.14. 19:00

Kései Kitérő

arrow_left
arrow_right

„Alternatív rock Egerből. 2016 tavaszán alakultunk. Szeretünk élni és a világ nagy dolgain elmélkedni.”

Szecskó Donát – ritmusgitár/ének × Magyar Balázs – szólógitár/vokál × Soós Dávid – basszusgitár × Incze Menyhért – dob

A koncert az Egri Ifjúsági Zenei Program támogatásával valósul meg.

December 15.

10:00/ 2017.12.15.

Szent István Rádió és Televízió élő bejelentkezés

A Szent István Rádió és Televízió interaktívan mutatkozik be az idei egri adventi forgatagban a Dobó téren.

10.00-17.00 zenei kívánságkosár, gyermek és ifjúsági programok
16.00-17.00 élő bejelentkezés

Helyszín: Dobó tér

17:00/ 2017.12.15.

Dobó Katica Nyugdíjas Szervezet Nosztalgia Csoport

Helyszín: Dobó Tér

2017.12.15. 17:00

TÖRÖK ÁDÁM ÉS A MINI

arrow_left
arrow_right

„A hatvanas évek végi, hetvenes évek eleji underground egyik fontos figurája volt az énekes, később fuvolista Török Ádám. Még a nyolcvanas évek végén is úgy emlegették, mint az utolsó mohikánt, aki megjelenésével még mindig a hatvanas éveket, a legendás zenészbarátokat, a felejthetetlen emlékű bulikat idézi. Elmaradhatatlan fuvolájával egyike azoknak a „kiveszőben lévő, bohém, nagy álmú, pesti Szinbád-embereknek”, akik a rockot nem csak a színpadon és jelszavakban éltetik, hanem gondolkodásukban, életformájukban is igyekeznek azonosulni vele. A balatoni nyarakat, az autóstoppokat, az első beatünnepeket, a korai Tabán-bulikat idézi meg, azokat a garabonciás időket, amikor nem csak Ő és társai, hanem a közönség is hitte, hogy a zene erejével, a közösség hitével, az új eszmékkel, egymás közelségének melegével, gondolatainak kicserélésével meg lehet változtatni a körülöttünk lévő világot.”

2017.12.15. 19:00

Szőke Nikolett

arrow_left
arrow_right

Szõke Nikoletta New Yorkban, Berlinben, Londonban és Koppenhágában is koncertezett hatalmas sikerrel. Még nagyobb diadalt aratott Japánban, ahol már az ötödik albuma kel el többezres példányszámban. Itthon Bobby McFerrinnel és Kurt Ellinggel is duettezett. A formáció minden egyes tagja a hazai jazz meghatározó személyisége.

Szõke Nikoletta – ének, Szakcsi Lakatos Róbert – zongora, Barcza-Horváth József – bõgõ, Radics Máté – dob

December 16.

10:00/ 2017.12.16.

Gru 2 - amerikai animációs vígjáték

Amint Gru kezd beleszokni a kertvárosi családapa szerepébe Margo, Edith és Agnes apjaként, felbukkan egy szupertitkos szervezet, amely a gonosz elleni harcot tűzte zászlajára globális szinten. Így most Grun, a minyonokon, és Gru új társán, Lucyn a sor, hogy kiderítsék, ki áll a látványos bűntettek mögött. Végül is a világ legnagyobb ex-bűnözője kell ahhoz, hogy elkapja azt, aki a helyére pályázik.

Helyszín: Dobó Tér

15:30/ 2017.12.16.

III. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS a Palota díszudvarán

Közreműködnek: Buda Péter atya és az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium diákjai

Helyszín: Egri Érseki Palota

16:00/ 2017.12.16.

Betlehemek megáldása és a legjobb művek díjazása

Betlehem készítő pályázatot hirdetünk az Eger és környékén működő iskoláknak, óvodáknak

Helyszín: Egri Érseki Palota

2017.12.16. 17:00

Lóci játszik

arrow_left
arrow_right

„A Lóci Játszik zenekar története három éve kezdődött, amikor Csorba Lóci névadó frontember, a VAN című mozi filmzenéjével megalapozta a közönség és a szakma figyelmét, ezt követte a Ki Mit Tube és a Cseh Tamás Program elismerése. 2015-ben megjelentették a “Hadd legyek arról híres…” című lemezüket, sikeresen turnéztak a Margaret Islanddel közösen, tavaly fölényesen megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját.

A 2017-es év elég jól indult a zenekarnak, hiszen megnyerték a Fonogram “Év Felfedezettje” címet és a Szigetes Fesztiválok rangadóján, a NagySzínPadon is benne vannak a legjobb 8 között. Jelenleg épp nagyon boldogok 🙂

Aki egyszer elmegy egy Lóci koncertre az szinte egyből rajongóvá válik, és a kibontott csokornyakkendős csapat fellépésein, személyesen is átélheti a közönség, hogy milyen az, amikor a Lóci Játszik.”

2017.12.16. 19:00

ACID/DC feat. Baricz Gergő

arrow_left
arrow_right

Az ACid/DC és Baricz Gergő összefonódásának kezdete a Kőbányai Zenei Stúdióban eltöltött éveikig vezethető vissza. Habár Gergő már a középiskolában felfedezte – mondhatni véletlenül, egy popdal éneklése közben -, hogy képes az erre a stílusra jellemző hangképzésre, várnia kellett Horváth László és Fülöp Bence, a ritmus- és szólógitáros felkérésére, hogy a projekt elindulhasson.

„Belehalok minden fellépésbe, belegürcölöm magam. Jelenleg ez az egyetlen projekt számomra, amiben valamilyen szinten közel jutok ahhoz, amit tudok kihozzak magamból a közönség javára, és a saját magam javára is. Más projektjeimben is remélem el fogom ezt érni, de jelenleg ez az egy, ahol állandóan hozzuk. Eddig nem volt olyan fellépés az ACid/DC-vel, hogy ne éreztem volna, hogy megtörténik valamelyik ponton a katarzis.”

December 17.

10:00/ 2017.12.17.

Csoda New Yorkban - amerikai családi kalandfilm

Susan Walkert (Mara Wilson), a hatéves kislányt nagy csalódás éri, amikor édesanyja elárulja neki, hogy a Télapó nem létezik. Felbukkan azonban egy fura alak, Kriss Kringle (Richard Attenborough), aki mindent a feje tetejére állít, azt mondja magáról, ő a Mikulás. Krisst bíróság elé citálják, hogy bizonyítsa be, valóban az, akinek állítja magát. A kedélyes öregúr segítségével Susan, és vele együtt sokan mások ráébrednek a Karácsony ünnepének valódi értelmére.

Helyszín: Dobó Tér

11:00/ 2017.12.17.

Egy jeles nap – betlehemes maszkajáték

Korosztály: ajánlott 4 éves kortól
Hossz: 50 perc
Jegyár: 1000 Ft

Helyszín: Harlekin Bábszínház

16:00/ 2017.12.17.

3. Adventi Gyertyagyújtás

Köszöntőt mond: Nyitrai Zsolt – Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott, Gál Tibor tanácsnok

Áldást mond és gyertyát gyújt: Aklan Béla Sándor evangélikus lelkész

Közreműködik: Szívós Győző, Nánási Ágnes, Egri Farkas Ferenc Zeneiskola növendékei és az Evangélikus Gyülekezet Kórusa, Petró-Nagy Nóra karnagy vezénylésével

Helyszín: Dobó Tér

19:00/ 2017.12.17.

Egriek téli örömünnepe

A törökök 1687-es kivonulására emlékezünk ezen a napon. Buda felszabadítása után már csak egy erősség maradt török kézen, Eger. Caraffa vezetésével a felszabadítók blokádot vonnak, sáncokat építenek a város köré 1687 nyarán. Decemberben már tárgyalnak a törökök, és 17-én kiürítik a várat. 1687-ben 250 szekér, 4000 török vonul el Egerből, 300-an maradnak, ők kereszténnyé lesznek. Egerben évszázadokon keresztül fontosnak tartották ezt a napot, körmeneteket, fáklyás meneteket rendeztek. Az idei program 19.00 órakor fáklyás felvonulással indul (Vár – Dobó-tér – Széchenyi u. – Bajcsy-Zs. u. – Dobó-tér). A Kis-Dobó-térre visszaérkezve kerül sor a megemlékezésre, majd táncház és forralt borozás zárja az ünnepséget.

Helyszín: Egri Vár

2017.12.17. 17:30

Group'n Swing

arrow_left
arrow_right

A 10 fős Fonogram díjas G’n’S zenekar Magyarország első számú Swing és Boogie Show zenekara. Előadásaikkal 2006 óta színesítik az ország legjelentősebb rendezvényeit, fesztiváljait, exkluzív konferenciáit, és a főváros legelegánsabb klubjait.

Az elmúlt évek alatt a zenekar nagy utat járt be, nem csak a szó szoros értelmében, hanem stilisztikailag is. Az eredeti elképzelés szerint a zenekar Amerika 40-es 50-es éveinek hangulatát volt hivatott felidézni, a swing, a shuffle, valamint a boogie legjelentősebb képviselőinek slágerein keresztül.(Louis Prima, Keely Smith, Frank Sinatra, Dean Martin stb.)

Azonban az ugrásszerűen növekvő, minden korosztályt képviselő rajongótáboruknak, és a jelen kor igényeinek megfelelve, a zenekar repertoárját a saját szerzeményeik mellett mára már olyan óriások slágerei is gazdagítják, mint Michael Bublé, Barry White, Paul Anka, Norah Jones Billy Joel vagy éppen Amy Winehouse…

Az együttes védjegyévé vált különleges hangzás lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen stílusból szemezgethessenek, és a dalokat a zenekar a saját hangzásvilágának megfelelően dolgozza fel, ahogy azt a Legenda című műsorban is tették Michael Jackson dalokkal.