egeradvent.hu
Loading

Részletes Programok

December 18.

16:30/ 2017.12.18.

Andornaktályai Mesevár Óvoda óvodásainak műsora

Helyszín: Dobó Tér
17:00/ 2017.12.18.

Egri Csillagok Népdalkör: karácsonyi énekek, betlehem

Helyszín: Dobó Tér

December 19.

16:00/ 2017.12.19.

Ney Ferenc Óvoda Epreskert Utcai Tagóvoda

Eredeti, felnémeti gyűjtésű betlehemes dramatikus játék

Helyszín: Dobó Tér

December 20.

10:00/ 2017.12.20.

A didergő király – mesejáték

A Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyermekszínház koprodukciója

Helyszín: Gárdonyi Géza Színház Nagyszínpad

14:00/ 2017.12.20.

A didergő király – mesejáték

A Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyermekszínház koprodukciója

Helyszín: Gárdonyi Géza Színház Nagyszínpad

16:30/ 2017.12.20.

Shrekből az angyal - amerikai animációs film

Shrek, a nagy kedvenc most ismét visszatért, ám ezúttal nem egy egészestés filmben láthatjuk viszont, hanem rövid időre bepillanthatunk az otthonába a karácsonyi ünnepek közeledtével. Kedvenceink most is, mint mindig mulatságos helyzetekbe keverednek és szívet melengető párbeszédeket folytatnak, s természetesen az összes eddigi szereplő is kivétel nélkül felbukkan. A mindössze félórás film Shrek és Fiona karácsonyi készülődését, és az ünnepet mutatja be – amolyan ogre-módra.

Helyszín: Dobó Tér

December 21.

15:30/ 2017.12.21.

Agria Vegyeskar Ünnepi műsora

Helyszín: Dobó Tér

2017.12.21. 17:00

Szabó Család

arrow_left
arrow_right

“Nálunk, otthon, minden a családról szól, mindig is az volt a legfontosabb az én életemben is. No meg persze a muzsika. Nagyon örültem, amikor észrevettem, hogy a gyermekeimet is kiváló zenei érzékkel áldotta meg a Teremtő. Aztán ahogy tudatosult bennem, hogy feleségem is nagyon szép énekhanggal rendelkezik, lassan körvonalazódni látszott egy közös, családi muzsikálás lehetősége.

A téma egyértelmű volt: Magunkról éneklünk, olyan dalok segítségével, amelyek a legigazabb módon mutatják meg, hogy milyenek is vagyunk mi négyen. Saját dalaim mellett olyan szerzők és előadók dalait válogattuk be a műsorba, mint az Illés, a Kaláka, Presser Gábor, Cseh Tamás, a Kispál és a Borz… Bár nem nekünk íródtak ezek a csodálatos szerzemények, de így, összefűzve mégis rólunk szólnak.”

2017.12.21. 19:00

Ferenczi György és Első Pesti Rackák

arrow_left
arrow_right

A Rackajam együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra, és a rock’n’roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Hendrix zenéjével. A rendkívül energikus produkció mosolya bearanyozza a velük töltött tartalmas, információban, és humorban gazdag estét. Számos ponton utal a rock’n’roll forradalom, az amerikai zenei kultúra és a zenekar elképzelésének kapcsolatára.

Ferenczi György – ének, szájharmonika, hegedű

Apáti Ádám – ének, basszusgitár, tangóharmonika

Bizják Gábor – ének, kürt

Jankó Miklós – ének, cajon

Pintér Zsolt – ének, mandolin

December 22.

2017.12.22. 17:00

Team Rock Band

arrow_left
arrow_right

Csak úgy, mint hazánk rock-klasszikusainak többsége, a Team is a lelkesedés fűtötte diákzenekarok közül nőtt ki. A zenekar Egerben alakult 1982-ben, így talán a leghosszabb ideje működő helyi zenekar. A kezdetben még instrumentális repertoárral rendelkező formációhoz, 1985-ben énekes, egy évvel később billentyűs is csatlakozott. A bővülés egyben stílusváltást is eredményezett. Az addigi Shadows és Ventures interpretációkat lassan felváltotta a tradicionális hardrock, ami a mai napig jellemzi a zenekart. Koncertjeiken az ismert hazai és külföldi előadók dalai mellett, természetesen helyet kapnak a saját szerzemények is.

A zenekar tagjai:
Bajzát Ferenc: gitár
Bajzát Zsolt: Hammond orgona
Czufor András : ének, gitár
Erdélyi Csaba: basszusgitár
Fülep Lajos: dob

2017.12.22. 19:00

Premecz Hammond Trió

arrow_left
arrow_right

Hiány a magyar jazz zenei palettán az igazi Hammond orgona-gitár hangzás, pedig a két hangszer remekül kiegészíti egymást. A nemrég alakult trió ezt, az 50-es évek végén és 60-as évek elején világhódító útjára induló stílust idézi fel, természetesen némiképp mai köntösben. Egyúttal emléket állítva olyan jazz óriásoknak, mint Jack McDuff, Jimmy Smith, Larry Young vagy Richard „Groove” Holmes.

Premecz Mátyás – Hammond orgona

Gyárfás István – gitár

Badics Márk – dob

December 23.

10:00/ 2017.12.23.

Énekelj! – amerikai családi animációs film

Az Énekelj! egy állatok által benépesített emberi világban játszódik. Buster Moon, az elegáns koala egy valaha szebb napokat látott színház igazgatója. Buster örök optimista – na jó, azért kissé zsivány is -, de mindennél jobban szereti a színházát, és bármit megtenne azért, hogy az fennmaradjon. Látva, hogy élete álma az összeomlás szélén áll, egy utolsó esélye van, hogy visszaadja ékkövének a régi fényét: megrendezi a világ legnagyobb énekversenyét.

Helyszín: Dobó Tér

15:30/ 2017.12.23.

IV. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS a Palota díszudvarán

Közreműködnek: Koós Ede atya, valamint az Egri Érseki Papnevelő Intézet növendékei

Helyszín: Egri Érseki Palota

2017.12.23. 17:00

Karosi Juli

arrow_left
arrow_right

George Gershwin dalai hidat képeznek a klasszikus zene és a jazz között, s ebben a világban rendkívül otthonosan érzem magam. A koncert hangulata a Broadway show-k világát idézi, ugyanakkor Fenyvesi Márton új hangszerelésében a dalok egyediek, modernek, különlegesek. Karosi Júlia rangos helyeken énekelt már itthon és külföldön is a saját, 2009-ben alapított  Karosi Júlia Quartettjével.  A zenekar főként az énekesnő saját szerzeményeit játssza. Hangzásukon érződik a klasszikus zene és a modern jazz hatása, zenéjük érzékeny, finom, a letisztultságot keresi. A zenekar számos fellépést tudhat maga mögött rangos fesztiválokon és klubokban, itthon és külföldön egyaránt.  Karosi Júlia számára a jazz tradícióin túl fontosak a népdalok, Bartók erőteljes művei és az őt meg a környezetét meghatározó kultúrák, zenék. Ezeket a belső gyökereket igyekezett felkutatni, s ezen gyökerek alapján meghatározni a saját zenei identitását.

Karosi Júlia – ének

Tálas Áron – zongora

Bögöthy Ádám – bőgő

Varga Bendegúz – dob

2017.12.23. 19:00

Opitz Barbi

arrow_left
arrow_right

Barbi 16 évesen jelentkezett az X-Faktorba, a selejtezőn hatalmasat énekelt, így rögtön tovább engedték. A táborban azonban okozott egy kisebb csalódást, de a mentorházban ismét megmutatta hatalmas tehetségét, így tovább jutott az élő show-ba. A műsor ideje alatt egyszer sem kényszerült párbajra, majd pedig 2016. 12. 17-én megnyerte az X-Faktort.

December 24.

10:00/ 2017.12.24.

4. Adventi Gyertyagyújtás

Köszöntőt mond: Habis László polgármester

Áldást mond és gyertyát gyújt: dr. Ternyák Csaba egri érsek

Közreműködik: Szívós Győző, Nánási Ágnes és az Egri Érseki Fiúkórus

Helyszín: Dobó Tér