egeradvent.hu
Loading

Részletes Programok

November 19 - December 3.

November 19.

11:00/ 2017.11.19.

PÁN PÉTER avagy a Sohasziget titka - bábmusical

Korosztály: ajánlott 4 éves kortól
Hossz: 2 felvonás (40 perc + 60 perc)
Jegyár: 1000 Ft

Helyszín: Harlekin Bábszínház

November 25.

16:00/ 2017.11.25.

Szent László vándorkiállítás ünnepélyes megnyitója

Helyszín: Egri Érseki Palota

November 26.

11:00/ 2017.11.26.

PÁN PÉTER avagy a Sohasziget titka - bábmusical

Korosztály: ajánlott 4 éves kortól
Hossz: 2 felvonás (40 perc + 60 perc)
Jegyár: 1000 Ft

Helyszín: Harlekin Bábszínház

17:00/ 2017.11.26.

A városi díszkivilágítás ünnepélyes felkapcsolása és a karácsonyi vásár megnyitása

Ünnepi beszédet mond: Habis László, Eger MJV polgármestere

Helyszín: Dobó tér

2017.11.26. 17:00

JAZZTELEN & TAKÁTS TAMÁS

arrow_left
arrow_right

A power-trió missziója hogy bebizonyítsa, létezik a rádióbarát blues-rock muzsika – a saját számokból álló műsorban ötvözik a korai 70-80-as évek klasszikus rock hangzását a modern blues rock és rock&roll elemekkel, dallamos hangzásvilággal, de hazánkban ritkaságszámba menő fergeteges szájharmonika és gitárszólókkal…

A színpadra lépésünket pár éves műhely munka előzte meg, számokat írtunk, kigondoltuk, hogy milyen formációban és hangszerelésben állunk színpadra és amikor összeállt a bő órás műsorunk, elhatároztuk, hogy belekezdünk a közönség toborzásába, elsősorban klubkoncerteken keresztül. Kell hogy az ember az álmainak is éljen, írtunk egy csomó dalt és nem szeretnénk, hogy egy fiókban porosodjanak. Megértünk arra, hogy megalkossuk a “rádióbarát” blues-rock muzsikát – hatalmas szájharmonikázással, virtuóz gitárszólókkal, eszement dobolással – egy power-trióban.

Vendégzenészként közreműködik Takáts Tamás magyar rock- és bluesénekes és gitáros, aki többek közt a Karthago, a Senator és az East zenekarok tagja. 1990-ben Gál Gábor gitárossal megalakította a Takáts Tamás Dirty Blues Bandet, mely csapattal azóta is rendszeresen koncertezik.

November 27.

16:30/ 2017.11.27.

Kung Fu Panda 3 - amerikai-kínai családi animációs film

Po találkozik az elveszettnek hitt apjával, és a pandaparadicsomba utaznak. A gonosz Kai Kína-szerte legyőzi a kung fu mestereket, és most Póék békés lakhelye felé közeleg. Po nekiáll, hogy a barátságos pandákat felkészítse a harcra.

Helyszín: Dobó Tér

November 28.

17:15/ 2017.11.28.

Lajtha László Néptáncegyüttes, Csoszogó Csoport

Helyszín: Dobó Tér

November 29.

17:45/ 2017.11.29.

Lajtha László Néptáncegyüttes Csosszantó Csoport

Helyszín: Dobó Tér

November 30.

16:30/ 2017.11.30.

A Madagaszkár pingvinjei - amerikai animációs film

A szuperkémek nem az égből pottyannak, hanem a tojásból bújnak elő. Íme, a nemzetközi kémvilág legtitkosabb, legizgalmasabb és legviccesebb madarai: Kapitány, Kowalski, Rico és Közlegény. A győzhetetlen csapat ezúttal rendkívüli kaland felé totyog.

Helyszín: Dobó Tér

2017.11.30. 19:00

SUPEREGO3

arrow_left
arrow_right

A Superego3 2007 októberében alakult Kőkúton, jelenleg a követkző felállásban működik:

Dénes: üt
Juli: dalol
Micu kaparászik a basszuson
Petibá és Tibibá gitározgatnak

és Pityubá, az amerikai nagybácsi, a szavakat és a hangokat sorbarendezi.

A koncert az Egri Ifjúsági Zenei Program támogatásával valósul meg.

December 1.

2017.12.01. 17:00

CABARET BAND

arrow_left
arrow_right

A zenekar műfaját nehéz besorolni, egyszerűen nevezzük indie pop/rock-nak, vagy ahogy már több helyen elmondtuk: néha cinikus, néha életszagú, de nem melankolikus, néha pörget, néha kinevet, néha részeges, kocsmaszagú, néha pop, néha rock,…modernhangzású, de múltat idéző, idétlen, de tök komolyan …ja, s teljesen őszinte.

File Sándor Pál /FSP/ a zenekar dobosa, aki a dobokon kívül egyéb elektromos segédeszközökkel fokozza az élvezetet. Jómagam, Halmos András ének, fuvola, kazu. Kónya Csaba a zenekar basszusgitárosa, ki a legcudarabb körülmények között is mindig fel tud bontani egy újabb jó hűvös sört. Sohajda Péter „Sohi” pedig a gitáros és vokalista. Ő az, ki egyben mint hangmérnök a zenekar lemez felvételeit is elkészítette. Valamint Gulyás László trombita fenomén és Weil András billentyűs.

A koncert az Egri Ifjúsági Zenei Program támogatásával valósul meg.

2017.12.01. 19:00

JÁSZ ANDRIS ÉS BARÁTAI

arrow_left
arrow_right

„Kifejezetten rythm &blues-os, funkos szaxofonosnak tartom magam, ugyanakkor ki akartam szabadulni a kötött tradíciók szorításából, megpróbáltam ezeket a formákat a szokásosnál szabadabban kezelni. Hatalmas lökést kaptam a legendás  Orszáczky Jackie-től, akinek a hazai turnéján szaxofonoztam és játszottam az utolsó magyarországi koncertjén is. Felléptünk Erdélyben is. Nagyváradon Jackie bácsi csak lassú számokat volt hajlandó játszani – ilyen hangulata volt. Hat-hét koncert után döbbentem rá, hogy ugyanazt a blues nótát hat-hét teljesen különböző módon játszotta.  Rájöttem, hogy a bluest, amiről mindenki azt mondja, hogy rendkívül kötött szabályai vannak, tulajdonképp bárhogy játszhatod. Ezt az utat próbálom én is, a magam képességei szerint folytatni.”

A koncert az Egri Ifjúsági Zenei Program támogatásával valósul meg.

December 2.

10:00/ 2017.12.02.

Snoopy és Charlie Brown - A peanuts film - amerikai családi animációs film

Charlie Brown, a világ talán legismertebb, legkerekebb fejű lúzere, a kisiskolás, akinek soha, semmi sem sikerül, belevág élete legnagyobb, legkockázatosabb vállalkozásába: meg akarja szólítani az osztályukba érkezett új lányt. Próbálkozását izgalmas és fordulatos kalandok kísérik.

Helyszín: Dobó Tér

10:00/ 2017.12.02.

Ajándékozz szeretetet!

Csatlakozz Te is a Boldogságcetli és az Eger Advent 2017 karácsonyi készülődéséhez!

Az október végén megrendezett „tömeges cetliragasztás” nagy sikerére való tekintettel arra kérlek benneteket, hogy ismét gyertek el és hozzátok el barátaitokat, ismerőseiteket is 2017. december 2-án, 10 órától adventi cetliragasztó eseményünkre.

Ajándékozzuk meg egymást pozitív gondolatokkal!

A karácsonyi üzenetek átadására két lehetőséget biztosítunk:

1.Egy tenyérnyi boldogság
A helyszínen (Jégpalota, Eger, Dobó tér, Városháza Üvegterme) megírjátok az üzenetet, majd a Dobó téren felállított adventi házikókra kitűzitek, hogy az egész adventi időszakban láthatóak legyenek. Ehhez papírt és írószert a szervezők biztosítanak.

2.Egy gyufásdoboznyi szeretet.
Egy post-it ra vagy kb. 7×7 cm-es lapra felírjátok az üzenetet, beleteszitek egy gyufásdobozba, szépen becsomagoljátok, mint egy apró ajándékot, és felakasztjátok a Végvári vitézek terén elhelyezett üzenőfákra vagy a Gárdonyi Géza téren lévő üzenőfalra. Cserébe ti is levehettek egy ugyanilyen kis csomagot a fáról vagy üzenőfalról, amelyet valaki más helyezett el oda, ez lesz a ti meglepetésetek!

Mivel előre kell tudnunk, milyen létszámmal számoljunk, kérlek, jelezzétek részvételi szándékotokat a www.facebook.com/boldogsagcetli oldalon.

Írjátok meg azt is, hogy készültök-e előre apró ajándékcsomaggal vagy ott a helyszínen szeretnétek megírni cetliteket!

Helyszín: Dobó Tér

15:30/ 2017.12.02.

I. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS a Palota díszudvarán

Közreműködnek: Pásztor Pascal atya és a Jó Pásztor Óvoda óvodásai

Helyszín: Egri Érseki Palota

2017.12.02. 19:00

United Experience és Tóth Vera

arrow_left
arrow_right

A United az idei évtől új felállásban folytatja azt az utat, amelyen egykor elindult. A két alapító tag, Romhányi Áron, Arany Zsiráf, Fonogram és eMeRTon-díjas magyar zongorista, Artisjus-díjas zeneszerző, hangszerelő valamint Mits Gergő, jazz-basszusgitár előadóművész hazai sztárénekesekkel kiegészülve lép színpadra a jövőben. A teljesség igénye nélkül a következő vendégművészekkel lesz hallható és látható a zenekar: Tóth Vera, Tóth Gabi “Totova”, Radics Gigi, Király Viktor, Roy és Ádám, Heincz Gábor “Biga”, Falusi Mariann, Veres Mónika “Nika”, Mihályi Réka (Group’n’Swing).

„Nem volt kérdés számunkra, hogy Barna döntése után is tovább vigyük a Unitedet. Az új felállásban olyan hazai sztárelőadók fognak énekelni, akiket szeretünk és sokra tartunk. Emellett fontos szempont volt a kiválasztásnál az, hogy valami pluszt tudjanak hozzátenni a United slágerekhez.” – fejti ki Mits Gergő. Minden koncert egy egyedi gálaműsor, ahol neves vendégművészek a Unitedlegnagyobb slágereit – „Végső vallomás”, “Hófehér jaguár”, „Keserű méz” vagy “Hajnalban még a nap is más”… – fogják énekelni, melyek fémjelezik az együttes elmúlt két évtizedét. A vendégművészek a már jól ismert United szerzeményeket illetve saját dalaikat is előadják ezentúl United Experience néven, minden alkalommal egyedi módon.

December 3.

10:00/ 2017.12.03.

Jégkorszak - Állati nagy karácsony - amerikai animációs film

Sid, a megállíthatatlan dumagép szokásához híven nagy galibát okoz, és ezzel nemcsak Mani barátjának a karácsonyát teszi tönkre, de még a Mikulás is a rosszcsontok közé sorolja. Ő persze azon nyomban szeretné kiköszörülni a csorbát, és megindul az Északi-sark felé. A helyzet odáig fajul, hogy barátainak már nemcsak Siden kell segíteniük: az egész világ karácsonya a tét.

Helyszín: Dobó Tér

16:00/ 2017.12.03.

1. Adventi Gyertyagyújtás

Köszöntőt mond és gyertyát gyújt: Rázsi Botond alpolgármester

Adventi gondolatok a történelmi egyházak képviselőitől: Menyhárt József, Eger-Nagyboldogasszony plébánia esperes-plébánosa, Tóth Imre, az Egri Református Gyülekezet lekésze, Aklan Béla Sándor, Evangélikus Lelkészi Hivatal lelkésze, Zentai László, Baptista Egyház lelkipásztora, Demkó Balázs, Egri Görög Katolikus Szervezőlelkészség paróchusa.

Közreműködik: Szívós Győző, Ivády Erika és az EKE Gyakorlóiskola Általános Iskolai Leánykórus

Helyszín: Dobó Tér

2017.12.03. 17:30

Szirtes Edina Mókus

arrow_left
arrow_right

„Igazából sosem akartam énekes lenni. Mindig zenész akartam lenni, zeneszerző. A verseket azért zenésítettem meg, mert rabul ejtették a szellememet és a szívemet. Ezt el szerettem volna mondani, de a beszédnél hatásosabb, ha eléneklem. Szóval az éneklés egy szükségszerű megoldása annak, hogy elmondhassam, ami a szívemben van, és nem egy tudatos választás. Nekem a tudatos választás egyértelműen a zene, hogy zenét teremteni lehet, és a részesei lehetünk. Amikor az ember játszik egy szimfonikus zenekarban vagy egy kamarazenekarban, az egy igazi csoda. Rájöttem, hogy az én anyanyelvem – ha a zenei stílusok nyelvjárások – a komolyzene, hiszen azon tanultam meg beszélni. A zenei oviban a komolyzenei alapokkal kezdtem. Aztán elkezdtem tanulni, „zenei idegen nyelveket”, vagyis a különböző stílusokat.”

20:00/ 2017.12.03.

A Hang és a Fény Házassága - koncertsorozat

Műsoron:  Bach, Vivaldi, Poropora, Caldara, Scarlatti, Monteverdi, Händel, Verdi, Mozart, Dvorak, Piazzolla művekből válogatás.

A műsor alapját és gerincét Bach művei adják, koncepciója szerint abból a magasságból szeretne elkalandozni a lélek más színezetű hangulat- és zenei formavilágaiba. A művek egy része szakrális, egy része színpadi mű.

Helyszín: Ciszterci Templom