Az ország legjobb forralt borai

Az ország legjobb forralt borai

Az egri karácsonyi vásár különlegessége, hogy a jó bor itt helyben van. A megannyi árus között megtalálhatók egri pincészetek is, akik különleges forralt borokkal készülnek.

A forralt bor lehet vörös, fehér, sőt akár rozé is. Ha valaki szeretné megkóstolni az alapanyagot, a borászatok büszkén mutatják meg eredeti formájában a borokat. Sőt gyakran találkozhatunk a pincészetek tulajdonosaival is a rendezvényen, akiknek legalább annyira fontos ez a esemény, mint egy borfesztivál.

Petrény Winery

A Petrény család nemzedékek óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel saját fogyasztásra. Ez adott ihletet a 2002-ben elkezdett szőlészet és borászat modern, de mégis hagyományokra épülő fejlesztésére. Jelenleg,közel 125 hektáron gazdálkodnak, melynek fele új telepítésű, kis terhelésű, kiváló fekvésű és jó talajon lévő ültetvény. Meggyőződésük, hogy a jó bor alapja a kiváló minőségű szőlő, amit csakis gondos műveléssel lehet a tőkéről megszerezni.
Az érett, kizárólag egészséges szőlőt természetes, hagyományos technológiával, a lehető legtisztább körülmények között erjesztik. A borok fejlődését tradicionális tölgyfahordók és jó klímájú pince – a régió első kóser pincéje - segíti. "Szeretnénk, hogy minél több fogyasztó megismerje és megkedvelje a borainkban rejtőző gyümölcs ízét és a borvidék talajának, klímájának évszázadok óta őrzött egyedi zamatát."

Ostoros Családi Pincészet

Egerben élünk, dolgozunk, itt neveljük gyerekeinket. Odafigyelés és elkötelezettség hajt minket nap, mint nap. Szeretünk alkotni és együtt lenni – barátokkal, ismerősökkel, új arcokkal és régiekkel. Folyamatosan újítunk és fejlesztünk, mert fontos számunkra, hogy értéket hozzunk létre. Magas minőségű borokat készítünk, a hétköznapokra pont úgy, mint az ünnepekre.
Thummerer Pincészet

A családi vállalkozás 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. Az Egri Borvidéken elhelyezkedő 100 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készítik boraikat, pezsgőiket, pálinkáikat. Az egri Nagy-Eged, Mezey-Öreg, Áfrika, Vidra, Mészhegy, a noszvaji Tekenőhát, Kőkötő, Csókás, a novaji Juhszalagos, a szomolyai Nagyvölgy-tető kiváló fekvésű dűlőiről szüretelnek.

Villavölgy Pincészet

A Hotel Villa Völgyhöz vadonatúj projektként kapcsolódott az egri Villa Völgy Pincészet, amely korábban Vincze Béla Pincészet néven vált ismertté. A Pincészet a kimagasló ár-érték arányú borok elkötelezett forgalmazója. A név új csengésű, de a szakmai múlt több évtizedre nyúlik vissza. A cég a Vincze Borászat megvásárlásával a régi kitaposott ösvényen kíván haladni, a megváltozott mai igényekhez alkalmazkodva.

A Juhász Testvérek Pincészete

A hazai Rosé forgalom kiemelkedő szereplője, de ezzel együtt fontos számunkra az illatos és tradicionális fehérborok, mint például az Egri Csillag, valamint a testes, érlelt vörösborok, mint az Egri Bikavér készítése is.
Filozófiájuk: Végtelen gyümölcsösség a tradíciók és a modern technológia ötvözésével. 

 

Image

Nyitvatartás

Vendéglátós árusítók

HÉTFŐ - KEDD - SZERDA - VASÁRNAP
14.00 - 20.00

CSÜTÖRTÖK
14.00 - 21.00

PÉNTEK - SZOMBAT
14.00 - 22.00

Nyitvatartás

Kézműves árusítók

HÉTFŐ - KEDD - SZERDA - VASÁRNAP
14.00 - 18.00

CSÜTÖRTÖK
14.00 - 19.00

PÉNTEK - SZOMBAT
14.00 - 20.00